Verkoop alle duiven t.e.m. 2015

Een absolute ster aan het firmament in de Belgische duivensport is West-Vlaming Gino Clicque. De wonderman die met zijn Piraat (3e Nat. asduif grote halve fond KBDB 2008) en Super Prince (2e Nat. asduif grote halve fond KBDB 2010) een gouden basis legde.

Na inmenging van rechtstreekse Gaby Vandenabeele pareltjes eiste hij de laatste jaren steevast Nationale asduiven KBDB en Nationale overwinningen op. Op het absolute toppunt van zijn roem biedt Gino op PIPA zijn volledige kolonie (2015 en ouder) aan in de kraker van dit veilingseizoen. Het allerbeste van de Belgische duivensport komt bij PIPA onder de hamer. Eén van de meest spectaculaire veilingen aller tijden.

Met open monden staarden duivenvolgers naar de hoogtepunten die Gino Clicque de laatste jaren aaneen reeg, dat komt tot uiting met het lijstje topduiven dat in veiling komt:

 • Golden Prince: 1e Nat. Asduif KBDB fond jaarlingen 2014
 • Argentina: 6e Nat. Asduif KBDB zware halve fond jaarlingen
 • Sagan: 8e Nat. Asduif KBDB zware halve fond jaarlingen
 • Alexandra: 8e Nat. Asduif KBDB halve fond jongen
 • Devil Prince: 1e Nationaal Montlucon 2014 19.298 duiven
 • Prince Rudy: 1e Nationaal Limoges II 2015 6.272 duiven en snelste 14.575 duiven
 • Gabriella: 1e Nationaal Agen 2932 jaarlingen & 1e Int. duivinnen 2016
 • Mario: 1e Nationaal Limoges 2014 7.221 duiven
 • Ouders Olympic Princess: 1e Nat. Bourges 2016 bij Ronny Menten
 • Ouders Devil Prince: 1e Nationaal Montlucon
 • Ouders Gabriella: 1e Nationaal Agen
 • Ouders Sagan: 8e Nat. asduif KBDB

En nog zo veel meer topkwekers en topvliegers, zonale winnaars, provinciale winnaars, provinciale asduiven, hun ouders.

Gino verkocht nimmer zijn beste duiven de laatste jaren en daarmee komen alle duiven die het zo indrukwekkende palmares sieren in veiling. De ster van de veiling zal zijn de wonderman BE13-3031767 Golden Prince, 1e Nat. asduif fond jaarlingen KBDB 2014 en één van de beste fondduiven van België van de laatste jaren, hij is nog een kleinkind van Super Prince. In totaal staan er ook liefst 4 verschillende Nationale winnaars op de verkooplijst, een onderlijning van de veelvoud aan kwaliteit van deze kolonie … een relatief jonge kolonie, want weinig duiven van 2009 of ouder die nog op het hok zitten.

In veiling ook ouders van de 1e Nat. Bourges en snelste van 44.000 d. bij Ronny Menten, die door Gino werd gekweekt. De moeder is nog één van de laatste dochters van Super Prins. Een topje van de ijsberg waar het gaat om lange lijsten vol voortreffelijke resultaten die andere liefhebbers met duiven van Gino behaalden …

Last but not least speciale aandacht voor de 20 originele Gaby duiven in veiling … waarvan er maar liefst 3 een vader of moeder van een 1e Nationaal zijn, waaronder dus ook Mother Prince Rudy, een dochter Rudy, die moeder is van 1e Nationaal Limoges. Een sluitend voorbeeld dat de kolonie Gino Clicque zich uitstekend laat kruisen met andere succesvolle bloedlijnen. Uit die ouder basis van Piraat en Super Prince zitten vanzelfsprekend nog vele kinderen in veiling.

Trek uw agenda en plan dit weekend vrij … want het beste van België komt in veiling … natuurlijk op PIPA.

Praktische info

Start veiling
20/02/2017
Einde veiling
weekend van 04/03/2017 – 05/03/2017

Bron: pipa.be