Dé veiling, een groot succes …

Een totaal van 405 duiven werden over de voorbije 2 weken gepresenteerd en eindigden zaterdag en zondag in 2 delen. Het totaalbedrag werd uiteindelijk 2.145.375 EURO voor 405 duiven, gemiddelde 5.297 EURO per duif.

Binnen de duivenwereld werd reikhalzend uitgekeken naar dé veiling van het seizoen. De verwachtingen waren hoog gespannen en met Golden Prince werd één van de beste fondduiven ooit verkocht.

Het was op zaterdag dan ook Golden Prince die met alle aandacht ging lopen. Het vorige record van Bolt van Leo Heremans (310.000 EUR) was zaterdagochtend al gesneuveld (316.000 EUR) en toen moesten de laatste uren van de veiling nog ingezet worden. Uiteindelijk werd het in de laatste uren een biedstrijd tussen 2 Chinese kopers en 1 Zuid-Afrikaanse tandem. Samuel Mbiza & Mark Kitchenbrand uit Zuid-Afrika, die speciaal voor deze veiling naar België waren overgevlogen, hadden al meteen de toon gezet en hun intenties duidelijk gemaakt door al tijdens de eerste uren van de veiling het initiatief te nemen op de Golden Prince. Dit initiatief werd niet meer afgegeven en ook bij het afsluiten van de veiling had deze tandem het hoogste bod, dit voor een recordbedrag van maar liefst 360.000 EURO.

Bron: pipa.be