Hoe het begon?!

Gino & zijn vader Germain in de jaren 70.

Gino Clicque was als tienjarige al bezig met duiven, toen hij vaak te vinden was op het hok van zijn vader. Gino maakte eerst furore met de jonge duiven en in 1980 werd hij 6e kampioen van België bij de beginnelingen. In die tijd speelde hij vooral snelheid en halve fond. Pas in 1995 werd de stap naar de zware halve fond gezet. Daarbij stond vooral Bourges met stip aangeduid op de kalender. In vijftien jaar haalde Gino tien keer de provinciale titel naar Wevelgem. In 2008 had ‘Mister Bourges’ met ‘Piraat’ ook de 3e nationale asduif zware halve fond in zijn rangen.

“Super Prince & Golden Prince”

Het jaar nadien werd de stap gezet naar de fond. Opnieuw volgden de resultaten meteen. In 2010 werd ‘Super Prince’ 2e nationale asduif op de zware halve fond en opnieuw twee jaar later zijn het de broers ‘Pacha’ en ‘Ronaldo’ die samen met ‘Young Piraat’ het hok Clicque kronen tot nationaal fondkampioen. De nationale uitslagen bleven elkaar in sneltempo opvolgen en in 2014 kroonde ‘Golden Prince’ zich tot 1e nationale asduif KBDB Fond jaarlingen.

In de periode van 2014 tot en met 2016 werd de nationale titel maar liefst 3 x maar naar Wevelgem gehaald. In 2014 won ‘Devil Prince’ de eerste nationaal Montluçon van 19.298 duiven. In 2015 werd er een nationale zege behaald op Limoges met ‘Prince Rudy’, de eerste van 6.272 duiven en snelste van 14.575 duiven. In 2016 sloegen ‘Gabriella’ & ‘Lucia’ een dubbelslag op Agen en wonnen de eerste en tweede nationaal.

De kolonie Clicque bestaat voornamelijk uit 3 basislijnen waarmee Gino een degelijke stam wist
op te bouwen die snelheid aan kracht weten te koppelen en prestaties weten neer te zetten
zowel op de snelheid, halve fond en fond vluchten. Deze 3 basis lijnen bestaan uit duiven van:

-Robert & Chris Dobbelaere uit Marke (De Robert-line)
-Antoon en Hilde Reynaert uit Passendale (De Figo-line)
-Gaby Vandenabeele uit Dentergem (De Bliksem- en Rudy-Line).